Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu’ndan kanserden korunma tavsiyeleri

Medical Point Gaziantep Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu 1-7 Mart Ulusal Kanser Haftası sebebiyle, kanser hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak maksadıyla bilgilendirmede bulundu.

Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu’ndan kanserden korunma tavsiyeleri
3 Nisan 2023 MyGaziantep

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu  kanserle en etkili savaşın; kanserden korunmak ve erken evrede kanseri tespit etmek olduğuna vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: ‘’Kanseri erken evrede yakalamak için; 40 yaşından sonra meme taraması, 50 yaşından sonra kalın barsak taraması, rahim ağzı kanseri için erken yaşta aşılama, Akciğer kanseri için sigara içenlerde 50-55 yaşlarında tarama, Prostat kanseri için 50 yaşında tarama, Ailesel kanser öyküsü varsa erken yaşta  genetik danışmanlık oldukça önemlidir. Kanser taramaları ve danışmanlık için mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.’’ dedi.

Kanserden korunmak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu bu bilgileri şu şekilde sıraladı ‘’Sigara içmeyin, içiyorsanız bir an önce bırakın, rahim ağzı kanserleri için 21 yaşına kadar aşı yaptırın, fazla kilolarınızı vermeye çalışın, mümkün olduğunca Akdeniz türü beslenmeyi tercih edin, hareketinizi artırın, haftada en az üç gün hafif tempolu spor yapın, kimyasal ajanlara uzun süre maruz kalmayın, paketli gıdaları ve koruyucu içeren ürünleri az tüketin, psikolojik stresten kendinizi koruyun. ‘’ diye konuştu.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Büyükhatipoğlu, kansere yakalanan hastalar için ise, kanserden korkmamalarını ve tedavilerini geciktirmemelerini kaydetti. Kanser tedavisinde modern tedavi yöntemlerinin kullanılarak bunların yüz güldürücü sonuçları olduğuna değinen Prof. Dr. Büyükhatipoğlu, hedefe yönelik ilaçlar, immünoterapiler konusunda doktorlardan bilgi alınması gerektiğini söyledi. Donanımlı merkezlerde tedavi olmanın kanser tedavisinde başarı oranını artırdığını belirten Prof. Dr. Büyük Hatipoğlu, erken evrede kanserlerde başarı oranın her zaman fazla olduğuna dikkat çekti.

 

 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz