Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Gazikültür A.Ş. tarafından ikindi sohbetleri düzenleniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazikültür A.Ş. tarafından hayata geçirilen ve şehrin geleneklerinden biri olan İkindi Söyleşileri’nin bu ay ki konuğu Dergâh Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ali Ayçil olacak.

Gazikültür A.Ş. tarafından ikindi sohbetleri düzenleniyor
13 Temmuz 2021 MyGaziantep

Gazi şehrin kültürünü, geleneklerini, yaşam tarzını korumaya, gelecek nesillere aktarmaya ve yaşatmak için çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bulundurduğu iştiraki Gazikültür A.Ş. aracılığıyla kentin kültürünün bir parçası olan İkindi Sohbetleri düzenlemeye başladı. Programın bu ay ki konuğu Dergah Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ali Ayçil alarak belirlendi. 10 Temmuz Cumartesi günü 18.00’de Bey Mahallesi’nde bulunan Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı’nın avlusunda gerçekleşecek söyleşide, kent ve edebiyat bağlamında kültür ve sanatın güncel sorunları konuşulacak. Program tüm edebiyatseverlerin katılımına açık olacak.

Kentin eski geleneklerinden olan, sosyalleşme, genç nesillere tecrübe, bilgi aktarımı ve belirli konular hakkında fikir alışverişleri yapılan “İkindi Sohbetleri” ile her ay birbirinden değerli edebiyatçılar Gazianteplilerle buluşturulacak.

ALİ AYÇİL KİMDİR?

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gazikültür tarafından hazırlanan İkindi Sohbetleri’ne katılacak olan Ali Ayçil 1969 yılı Erzincan doğumlu. Yükseköğrenimini Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nde tamamlayan yazar, Mostar dergisinin editörlüğünü ve haftalık Gerçek Hayat haber- kültür dergisinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. TRT ve bazı özel televizyonlarda program danışmanlığı yapan, Ayçil, şiirleri ve şiir üzerine yazıları Dergâh, Hece, Kitaplık, Varlık gibi dergilerde yayınlandı. 2018 yılında şiir kitabı Bir Japon Nasıl Ölür’le Türkiye Yazarlar Birliği Yılın Şiir Ödülü’nü alan yazar, hâlen Dergâh dergisinin genel yayın yönetmenliğini yürütüyor.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz