Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Gaziantep Yardım Vakfı'ndan eğitime anlamlı katkı

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin, vakfın faaliyetleri arasında eğitime yönelik yardımların önemli yer tuttuğunu belirterek, "Yoksulluğu ancak eğitimle yok edebiliriz" dedi.

Gaziantep Yardım Vakfı'ndan eğitime anlamlı katkı
3 Eylül 2021 MyGaziantep

SERVİS ÜCRETİNİ DE ÖDÜYORUZ

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa süre kala Gaziantep Yardım Vakfı, ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yardımların dağıtımı ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin yaptığı açıklamada, "Bu yıl 180 ilköğretim ve lise öğrencisiyle 60 üniversite öğrencisine eğitim yardımlarımızı sürdürmekteyiz. Yardımlarımız okul forması ve kırtasiye malzemelerini kapsamakta olup, ayrıca takdir alan öğrencilerin servis ücretleri de vakfımız tarafından karşılanmaktadır" diye konuştu. 

 EĞİTİM ÖNCELİKLİ KONUMUZ

1993 yılında kurulan Gaziantep Yardım Vakfı'nın din, dil ve ırk ayrımı yapmadan temel ihtiyaçlardan eğitime kadar bir çok alanda ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Başkan Ergun Yetkin, şöyle devam etti:

"Ekonomik durumu iyi olmayan evlere gıda yardımının yanında çocuklarının okula gitmesi için de katkı sağlıyoruz. Her eğitim ve öğretim yılı başında okul ihtiyaçlarını karşılıyoruz.  Ayrıca bu öğrencilerin ders durumlarını takip ederek, başarılı olmakları için desteklemekteyiz. Yoksulluğun ancak eğitimle son bulacağına inanıyoruz. Bu nedenle de yardım yaptığımız ailelerin çocuklarının eğitimine büyük önem veriyoruz. Çünkü bu ailelerin bir çocuğunun okuyarak meslek sahibi olması o aileyi yardıma ihtiyaç olmaktan kurtaracaktır. Bu vesile ile yeni eğitim ve öğretim yılının ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dileriz."

Yorumlar (0)

Yorum Yaz