Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu Gazianteplilerle buluştu

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu bir dizi temasta bulunmak üzere dün Gaziantep’e geldi.

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu Gazianteplilerle buluştu
14 Nisan 2022 MyGaziantep

Gaziantep’te DEVA Partisi il ve ilçe teşkilatları tarafından coşkuyla karşılanan Yeneroğlu il binasında Gaziantep KHK’lılar Platformu üyeleriyle bir araya geldi. Burada hükümetin çıkardığı KHK’larla ilgili konuşan Yeneroğlu KHK zulmünün son bulması gerektiğini söyledi. Gaziantep KHK Platformu üyelerinin sorunlarını ve yaşadıklarını dinleyen Yeneroğlu KHK’lılarla ilgili çok büyük dramların yaşandığını ifade ederek “ KHK’lılar zor bir süreç yaşıyor. Demokrasi bilincinin zayıf olduğu kutsal devlet anlayışının hâkim olduğu toplumlarda maalesef devletin hain etiketi yapıştırdığı herkes büyük zorluklarla karşılaşıyor. KHK’lar ile ihraçlar ve terör mevzuatının keyfi şekilde uygulanmasından kaynaklanan haksız yargılamalar Türkiye’nin yüzleşmesi ve acilen çözüme kavuşturması gereken ciddi sorunlardır. DEVA Partisi olarak parti programımızda belirttiğimiz üzere her iki konuda da adaleti tesis edeceğiz. Bu kapsamda, ilk olarak OHAL KHK’ları ile işlerini kaybetmiş ve yargı kararlarıyla suçsuz bulunmuş, takipsizlik ve beraat kararı almış veya haklarında adli bir soruşturma bulunmayan kişilerin görevlerine ivedilikle dönmelerini sağlayacağız.” Dedi.

KHK”lıların yaşadığı sorunları tek tek dinleyip notlar alan Yeneroğlu mecliste KHK mağdurlarının sorunlarını taşımaya devam edeceğini söyledi.
KHK buluşmasından sonra Gaziantep Barosunu ziyaret eden Yeneroğlu başkan İskender Kahraman ve baro yönetim kurulu üyeleriyle buluştu.
Burada Türkiye’de hukuk ve demokrasinin geldiği son durumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeneroğlu demokratik hukuk devletinde sivili toplum örgütlerinin önemine değindi. Başkan İskender Kahraman’dan Gaziantep Barosunun çalışmaları hakkında bilgi alan Yeneroğlu daha sonra il binasında
partililerle buluştu.

DEVA Partisi Gaziantep teşkilatı ile buluşmaktan mutlu olduğunu vurgulayan Yeneroğlu “zengin tarihi ve mutfağıyla ülkemizin göz bebeği olan sanayi ve ticaretimize yaptığı katkılarla göğsümüzü kabartan Gaziantep’te olmaktan mutluyum. DEVA Partisi Gaziantep teşkilatının gece gündüz demeden yaptığı  saha çalışmalarının ilk seçimde çok olumlu sonuç vereceğine inanıyorum” dedi. Akşam iftarını Gaziantep’te çalışan bir genç avukatlar grubu ile açan Yeneroğlu burada güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili bilgiler vererek avukatların sorularına yanıt verdi.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz