Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Blokzincir Teknolojisi ve Dijital Paralar GTO’da konuşuldu

Son yılların popüler konusu blokzincir teknolojisi ile AB ve Türkiye’de finans piyasaları Gaziantep Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen webinarda masaya yatırıldı.

Blokzincir Teknolojisi ve Dijital Paralar GTO’da konuşuldu
4 Ağustos 2021 MyGaziantep

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun destekleri ile 25 yıldır Gaziantep Ticaret Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından organize edilen ve Erkin Şahinöz Akademi iş birliği ile gerçekleştirilen “AB ve Türkiye'de Finans Piyasaları ve Blokzincir Teknolojileri” konulu webinar yoğun ilgi gördü.

Gaziantep AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Sezin Darvish’in moderasyonunda gerçekleşen ve ünlü Ekonomist Erkin Şahinöz ile Erkin Şahinöz Akademi Danışmanı Cumhur Bilen’in konuk olduğu webinarda konuşan GTO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Yılmaz Duman; son yıllarda blokzincir, dijital para gibi yeni kavramlarla tanıştıklarını ve teknolojik gelişmelerin es geçilemeyeceğini söyledi.

Duman: Dijital dönüşüm, hayatımızın her alanını A’dan Z’ye değiştiriyor

Geleneksel iş modelleri, üretim modelleri, iletişim kurma biçimleri gibi her şeyin dijital dönüşüm ve teknolojik gelişmelerden etkilendiğini belirten Yılmaz Duman, “Dijital dönüşüm, hayatımızın her alanını A’dan Z’ye değiştiriyor. Dijital dönüşüm aynı zamanda ortama ayak uydurma esnekliğimizi de artırıyor. Pandemi sürecinde bu esnekliğin ne kadar önemli olduğunu, dijitalleşmenin nasıl büyük rekabet avantajı yarattığını hep birlikte yaşadık. Öte yandan artık devletler de dijital paraya geçme yönünde adımlar atmaya başlıyor. Son olarak, Avrupa Merkez Bankası 15 Temmuz’da gerçekleştirilen toplantının ardından dijital Euro için çalışmalara başlanacağını duyurdu. Blokzincir ve kripto paralar da giderek popülerliğini artırıyor, önemli bir kavram haline geliyor. Bu kadar şey olup biterken ülke olarak bu treni kaçırmamamız gerek. ‘Geç kaldık’ dememek için yeni teknolojileri tüm detaylarıyla öğrenmemiz gerek. Bu anlamda konunun uzmanları değerli hocalarımız Erkin Şahinöz ve Cumhur Bilen ile konuşma fırsatı sundukları için,  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Erkin Şahinöz Akademi’ye iş birlikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Avrupa Birliği ve Türkiye’de Finans Piyasaları ve Blokzincir Teknolojileri hakkında sunum yapan, Avrupa Merkez Bankasının dijital Euro çalışmalarına başladığını ifade eden ve tüm dünyanın bu konuları yakından takip ettiğini vurgulayan Erkin Şahinöz, blokzincir ve dijital para teknolojisinin ilerleyen yıllarda çok daha fazla konuşulacağını ve geleneksel finans yöntemlerinin yerini alacağını söyledi.

Yoğun ilgiyle takip edilen webinarda Erkin Şahinöz Akademi Danışmanı Cumhur Bilen ise mali mevzuatta güncel gelişmeler konusunda sunum gerçekleştirdi.

 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz