Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Atık piller sinema biletine dönüştü

Şehitkamil Belediyesi ile Sanko Park AVM tarafından gerçekleştirilen ‘Film Gibi Bir Gelecek İçin Atık Pilleri Sinema Biletine Dönüştürüyoruz’ projesi meyvesini vermeye başladı...

Atık piller sinema biletine dönüştü
14 Mart 2017 İHA

Şehitkamil Belediyesi ile Sanko Park AVM tarafından gerçekleştirilen ‘Film Gibi Bir Gelecek İçin Atık Pilleri Sinema Biletine Dönüştürüyoruz’ projesi meyvesini vermeye başladı.

Yüzlerce vatandaş topladıkları atık pilleri atık pil toplama makinesine atarak, sinema bileti kazandı. Şehitkamil Belediyesi ile Sanko Park AVM arasında geri dönüşümü teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen ‘Film Gibi Bir Gelecek İçin Atık Pilleri Sinema Biletine Dönüştürüyoruz’ projesi yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar topladıkları 10 atık pili Sanko Park AVM’de bulunan makinelere atarak, bir adet sinema bileti kazandı.

Sanko Park AVM’yi ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, vatandaşların atık pil toplama projesine göstermiş olduğu yoğun ilgiden memnun kaldı. Vatandaşlar ile sohbet eden Fadıloğlu, atık pillerin çevreye verdiği zararları anlatarak, vatandaşları bilgilendirdi. Fadıloğlu, atık pil toplama projesine gösterilen ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.



’’Amaç kullanılmış pillerin toprağa gidip çevreye zarar vermemesi’’

Çevre bilincini arttırmak adına atık pillerle ilgili Sanko Park AVM yöneticileriyle birlikte proje gerçekleştirdiklerini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Alışveriş Merkezi yöneticisi arkadaşlarımızla burada özellikle çocuklarımızın kullanılmış pillerin geri dönüşümüyle ilgili olarak bir proje gerçekleştirdik. Burada 10 adet kullanılmayan pilin makineye atıldığında vatandaşımıza bir adet bilet veriliyor. 10 adet bilet alan vatandaşımız bir adet sinema bileti kazanıyor. Tabi bizim buradaki asıl amacımız, özellikle kullanılmış pillerin toprağa giderek ağır metallerle çevreye zarar vermemesi. Bunu oluşturabilmek adına böyle bir kampanya oluşturduk. Burada kurumlar arası işbirliği çerçevesinde hareketle bir yandan sinema firması bir yandan alışveriş firması ve bildiğiniz üzeri bizim möp projemiz var. Özellikle bertaraf edilemeyen geri dönüşümü olan ürünlerin hepsine möp diyoruz. Möplerin içerisinde de pili ayrı tutuyoruz. Çünkü pillerin ayrı bir şekilde imha edilmesi gerekiyor. Plastiğin, kağıdın geri dönüşümü söz konusu ama burada pilin geri dönüşümü söz konusu değil, onların kontrollü olarak bertaraf edilmesi lazım. Bundan dolayı çok önemli görüyorum. Yoğun bir katılımın olması bizler adına gurur verici bir durum. Böyle bir yoğunluğu biz tahmin etmiyorduk. Bu kadar kısa bir sürede vatandaşlarımızın bunu duymuş olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Hatta girişte yoğunluk vermemek adına değişik katlara yeni makineler koyarak, insanlar alışveriş yaptığı yerde boş gördüğü makineler de bu işlemi yapabilecek. Daha sonra da sinemaya gitme imkanına kavuşmuş olacak. Amacımız bunu arttırmak, ilerde de yine AVM yöneticileriyle yapacağımız projelerle farkındalığı arttırmak ve çevre bilincini üst noktaya çekmek adına bu tür projeleri gerçekleştireceğiz. Ben AVM yöneticilerimize, sinema firmamıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bunu geliştirerek devam ettireceğiz” dedi.



’’Çok sayıda pil toplandı ve bu piller sinema biletine dönüştü’’

Böyle bir projede yer almaktan memnun olduklarını dile getiren Sanko Park AVM Pazarlama Müdürü Mine Simitçi ise “Bu kadar talip olacağını tahmin etmiyorduk. Şu ana kadar çok sayıda pil toplandı ve bu piller sinema biletine dönüştü. Sinema bileti bu işin ödülü fakat, buradaki amacımız çevreye katkıda bulunmak. Biz Sanko Park AVM olarak böyle bir katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. İnsanlarında böyle bir bilinçle zaten pillerini biriktiriyor olduğunu görmemiz bizi ayrıca mutlu etti. Tüm katılımcılara ve en başta Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na böyle bir projeye vesile olduğu için çok teşekkür ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızı topladıkları pillerle sinema bileti almaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Böyle bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getiren vatandaşlar ise “Amacımız elbette çevreyi korumak, bunun ödüllendirilmesi bizleri atık pil toplamaya daha da teşvik etti. Şu an topladığımız atık pilleri getirdik ve makineye atarak bilet alacağız. Topladığımız 10 adet bilet ile sinema bileti alacağız. Pillerin doğada kalması gerçekten çevreye çok ciddi zararlar verebiliyor. Bu şekilde toplanıp değerlendirilmesi çok güzel bir durum. Böyle bir projenin hayata geçirilmesinden dolayı tüm yetkililere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz