Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 25-29 Mayıs tarihlerinde 57’ncisi düzenlenecek Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası basın bilgilendirme toplantısı 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde yapıldı.

57. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi
24 Mayıs 2022 MyGaziantep

46 ülkeden yüzlerce sporcunun katılacağı şampiyona kapsamında ayrıca dünyada ilk defa 10 ülkeden görme engelli 48 sporcunun katılacağı “Para-Karate Şampiyonası” da yapılacak. Para-karatede görme engelli kadın, zihinsel engelli kadın, bedensel engelli tekerlekli sandalye kadın, bedensel engelli tekerlekli sandalye kategorilerinde gerçekleştirilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Avrupa ve Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos, Türkiye Karate Federasyon Başkanı Aslan Abid Uğuz, Büyükler Karate Milli Takım Teknik Direktörü Adnan Şamdan, Türk Milli Takımı sporcuları ve katılımcı ülkelerin milli takım temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Gaziantep’in Türkiye’de önemli bir spor şehri olduğunu söyledi.

Gaziantep’in “Spor şehri” olması için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde çok ciddi adımlar atıldığını ifade eden Toprak, şöyle konuştu:

“Alt yapıya ciddi yatırımlar yapıyor, tesisler inşa ediyoruz. Sadece geçen yıl içerisinde 23 spor salonu ve yüzme havuzunu hizmete açtık. Bundan sonraki süreçte sporun şehrimizde yaşayan bütün gençlerimiz arasında yayılması ve isteyenin istediği branşta eğitim görmesi için tesisleşmeyi arttıracağız. Bundan sonraki süreçte de spora ve gençlere yatırımımız çok hızlı bir şekilde devam edecek. Şampiyonayı da şehrimizde yapıyor olmaktan dolayı çok ciddi memnuniyetimizi ifade etmek istiyorum. Şampiyonayı şehrimize getirmede katkısı olan ilk başta Gençlik Spor Bakanlığımız ve Karate Federasyonu’na şükranlarımı sunuyorum. Sakatlık olmadan, centilmence devam etmesini diliyorum.”

ESPİNOS: GAZİANTEP’TE UNUTULMAZ GÜNLER GEÇİRECEĞİMİZE EMİNİM

Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos ise organizasyonun katılımcı ve emektarlarına teşekkür ettiği konuşmasında, “Dünyanın en iyi karatecileri, dünya şampiyonaları ve olimpiyatların madalyalı isimleri burada. Organizasyon için her şey hazır. Dünya ve Avrupa Karate Federasyonu'na önemli katkıda bulunan Türkiye Karate Federasyonu ve başkanı Aslan Abid Uğuz'un aramızda olmasından çok memnunuz. Tüm sporcuların Gaziantep'te unutulmaz günler geçireceğine eminim. Şampiyonada yarışacak 45 ülkeden karate ve para karate sporcularına, iyi şanslar diliyorum.” dedi.

FEDERASYON BAŞKANI UĞUZ: SADECE SPORTİF ALANDA DEĞİL ORGANİZASYON ALANINDA DA ÖNEMLİ BİR BAŞARI GÖSTERECEĞİMİZE İNANIYORUM

Toplantıda Federasyon Başkanı Aslan Abid Uğuz ise, Türk sporu adına önemli bir şampiyonaya ev sahipliği yapılacağını dile getirerek, “Biz sadece sportif alanda değil organizasyon alanında da önemli bir başarı göstereceğimize inanıyorum. Tüm kategorilerde milli takımımızın başarı göstererek en çok madalya kazanan ülke olacağına inanıyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in karate sporuna vermiş olduğu destek için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRK MİLLİ TAKIMINDA HEDEF GENEL KLASMAN BİRİNCİLİĞİ

Milli takım antrenörü Adnan Şen ve sporcular ise konuşmalarında misafirperverlik vurgusu yaparak, al yıldızlı bayrağı en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti. Sporcular ayrıca hedeflerinin ülke olarak en fazla madalya alarak genel klasmanda birincilik olduğunu söylediler. 

BÜYÜKŞEHİR SPORCUSU EREN AKKURT ŞAMPİYONADA TÜRKİYE VE GAZİ ŞEHRİ TEMSİL EDECEK

Milli Takım ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sporcusu Eren Akkurt, Avrupa Şampiyonası’nda Kumite 75 kilo kategorisinde Gazi şehri temsil edecek. Toplantıda bütün ülke sporcularına başarılar dileyen Akkurt, Gazi şehri madalyalarla gururlandıracağına inandığını ifade etti.

 

Yorumlar (0)

Yorum Yaz