Whatsapp İhbar Hattı0537 893 2727

Şehr-i Ayıntab-ı Cihan Sohbeti Yoğun İlgi Gördü

Antep’e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 97. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan” üzerine sohbetler programı büyük ilgi gördü.

Şehr-i Ayıntab-ı Cihan Sohbeti Yoğun İlgi Gördü
8 Şubat 2018 MyGaziantep

Antep’e ‘Gazilik’ unvanının verilişinin 97. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan” üzerine sohbetler programı büyük ilgi gördü. Antep harbinin bilinmeyenlerinin konuşulduğu program, ikinci ve üçüncü bölümlerle devam edecek.

Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen “Şehitkamil’de Şehr-i Ayıntab-ı Cihan” üzerine sohbetler programının moderatörlüğünü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar yaptı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Gaziantep Şehir Tarihi Araştırmacısı Asım Mıhçıoğlu, yaklaşık 250 resim ve belge ile Antep harbi öncesinde başta Amerika olmak üzere İngiliz ve Fransızların planları ve hazırlıklarının detaylarını anlattı. Antep harbinin öncesinde yaşanan tüm aşamaları slayt gösterisi eşliğinde anlatan Asım Mıhçıoğlu, program bitiminde izleyenlerden gelen soruları yanıtladı.

Antep Harbinde Hiç Konuşulmayan Amerika’nın Rolüdür

Program sonrası açıklamalarda bulunan Asım Mıhçıoğlu, Amerika’nın Antep harbinin planlayıcısı ve esas tedarikçisi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bugünkü sohbetimiz, 3 kısımlık bir sohbetin birinci bölümüydü. İlk sohbet konumuz, Antep harbinin nedenleriydi. Yani, Antep harbi öncesi nelerin yaşandığını konuştuk. İkinci sohbetimizde Antep harbini anlatacağız. Üçüncü sohbetimizde de Antep harbinin sonrasını anlatacağız. Antep harbi kısa sürede anlatmayla bitmez. Biz bugün, konuşulmayan şeyleri konuştuk. Bunu da bilgiler, belgeler ve resimlerle destekledik. Antep harbinde hiç konuşulmayan Amerika’nın rolüdür. Antep harbinin arkasında Amerika nasıl vardı, bunu konuştuk. İngiliz, Fransız zaten biliniyordu. Amerika, Antep harbinde işgalci olmadı ama arka planda her zaman işi planlayan, esas tedarikçiydi. Bugün Antep harbinde Amerika’nın rolünü anlattık.”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, program bitiminde Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ile Asım Mıhçıoğlu’na hediye takdiminde bulunuldu.

Yorumlar (0)

Yorum Yaz